Collectie

Toptitel reserveren

Binnen tien dagen na publicatie heeft de Bibliotheek veel actuele bestsellers op de plank staan. Deze Toptitels zijn te vinden in een aparte kast. Tegen betaling van € 1,50 kun je een Toptitel voor 2 weken lenen. Wanneer je een Top abonnement hebt, is dit gratis. Toptitels kunnen niet worden verlengd.

Toptitel reserveren

  • Iguana Bibliotheek app Downloaden van de Iguana app

    Met de Iguana Bibliotheek-app kun je zoeken in de collectie van de Bibliotheek. Heb je iets gezien dat je wil lenen of ben je nog niet uitgelezen? Materialen reserveren en uitleningen verlengen kan ook met deze app, gewoon vanuit je luie stoel!

  • Mijn Bibliotheek Inloggen bij Mijn Bibliotheek

    Als lid van deze Bibliotheek, kun je inloggen bij 'Mijn Bibliotheek'. Dit is het onderdeel van onze website met jouw gegevens. Je kunt er je persoonlijke gegevens bekijken en wijzigen, maar ook je uitleengegevens inzien, je interesses aangeven en leeslijsten maken.

 

Let op! Het verlengen van geleende materialen kan pas 3 dagen voor de inleverdatum.

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je in de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

Jeugdbibliotheek.nl

Hier vind je ons aanbod (digitale) boeken voor de jeugd. Bekijk voorleesfilmpjes, laat je inspireren door leeftijdsgenoten en influencers en zie wat je kunt Lezen voor de lijst. Als lid van de Bibliotheek kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lenen. Dus ben je nog geen lid, word dit dan snel!

Taalplein

Binnen de collectie is er in de Bibliotheek Aalten, Dinxperlo, Terborg, Ulft en Varsseveld ook een Taalplein ingericht.

Wat is het Taalplein?

Kranten & Tijdschriften

De bibliotheek heeft een aantrekkelijke collectie tijdschriften en kranten. De nieuwste nummers lees je in de bieb.

Onze kranten en tijdschriften

Digitale collectie

digitale bronnen

We hebben een divers aanbod van digitale bronnen voor alle leeftijden. Deze kun je in de bibliotheek of thuis raadplegen.

Naar de digitale collectie

Wetenschappelijke boeken

wetenschappelijke boeken

Leen boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld.

Hoe werkt het?

Landelijk Lenen

Met je bibliotheekpas kun je ook materialen lenen bij andere bibliotheken.

Lees meer

Voor leeskringen

Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk. Wegdromen terwijl je op de bank zit, in de trein of op het strand. Maar samen lezen is misschien nog wel veel leuker! Je kunt dan discussiëren over het boek en je krijgt inzichten waar je zelf niet aan gedacht had! 

Ons aanbod voor leeskringen

Voor mensen met een leesbeperking

Gaat het lezen niet zo gemakkelijk omdat je een leesbeperking hebt? Dan helpt Passend Lezen je om te blijven lezen! Met een uitgebreide collectie voor alle leeftijden in verschillende leesvormen: audiolezen, braillelezen, letterlezen en combilezen. 

Passend Lezen

  • Hulp nodig?