Tarieven

Budget, Comfort of Top abonnement?

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden (en lenen boetevrij!). Als volwassene heb je de keuze uit drie abonnementen: Budget, Comfort of Top. Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Dan kun je naast het Budget, Comfort of Top abonnement ook kiezen voor een speciaal jongerenabonnement. Hieronder staan alle tarieven overzichtelijk op een rijtje.

Uitleeninformatie

Je kunt alle materialen 4 weken lenen, met uitzondering van de Toptitels. Voor de Toptitels geldt een uitleentermijn van 2 weken. In het totaal kunnen er 10 materialen op een pasje worden geleend. Op een instellingsabonnement kunnen meer materialen geleend worden en geldt een langere uitleentermijn. Dit abonnement is niet beschikbaar voor scholen. Bent je jouw bibliotheekpas kwijt? Een vervangende pas kost € 2,50.

Serviceberichten

De kosten voor het te laat inleveren van materialen zijn € 0,20 per titel per dag, tenzij deze materialen geleend zijn op een jeugd- of Top abonnement. Wil je een boete voorkomen? Ga dan naar Mijn Bibliotheek, log in en kies voor de optie mijn gegevens wijzigen. Voer hier jouw e-mailadres in. Twee tot drie dagen voor het verstrijken van de vervaldatum stuurt de Bibliotheek per mail inleverberichten zodat je het geleende materiaal tijdig kunt verlengen of inleveren. Het verlengen van gereserveerde titels is niet mogelijk en er kan maximaal 1 x verlengd worden. Aan deze e-mailservice kunnen geen rechten ontleend worden, je blijft zelf verantwoordelijk voor het tijdig verlengen of inleveren van geleende materialen.

Voordeel met automatische incasso!

Per jaar scheelt het €4,- (bij een Comfort abonnement zelfs €5,-) op de contributie wanneer je jouw abonnement met automatische incasso betaalt. Dat is toch mooi meegenomen! Bovendien hoef je verder niet meer om te kijken naar de betaling. Puur gemak! 

Wanneer je kiest voor automatische incasso, is jouw lenersnummer het machtigingskenmerk. Dit vind je ook terug in de omschrijving op jouw bankafschrift. Het incassant ID van Achterhoekse Poort is NL36ZZZ410462010000. Onze naam als incassant is Basisbibliotheek Achterhoekse Poort. De incasso voor de jaarabonementen vindt plaats direct na de vervaldatum, rond de tiende werkdag van de maand.

Opzeggen

Wil je het lidmaatschap beëindigen? Dan kan dit op de volgende manieren:

  • Bij een medewerker in een van onze vestigingen
  • Door ons Servicebureau te bellen op 088-0062929
  • Door een mail te sturen naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl Vermeld hierin dan jouw naam, adres, geboortedatum, lidmaatschapsnummer, de gewenste opzegdatum en bankrekeningnummer (met het oog op evt. terugstorting van contributie). Ook lezen wij graag wat de reden van jouw opzegging is, zodat wij, indien mogelijk, onze dienstverlening kunnen verbeteren.

We kunnen jouw opzegging alleen verwerken als je alle geleende materialen hebt ingeleverd en aan alle betalingsverplichtingen hebt voldaan.

Tijdens het eerste jaar van jouw abonnement kun je niet tussentijds opzeggen. Na deze periode kun je op elk moment opzeggen, met inachtneming van een opzegtermijn van één maand (te rekenen vanaf de dag van opzegging). Teveel betaalde contributie wordt verrekend met eventuele openstaande registraties (leen- en/of te laat-geld). Het resterende bedrag storten wij dan terug op jouw bankrekening.