Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

Jubileum Bibliotheek Varsseveld

Gepubliceerd op: 17 november 2023 11:31

De Bibliotheek Varsseveld bestaat binnenkort 50 jaar en viert dit op zaterdag 9 december. Iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt is van harte uitgenodigd om hierop te komen proosten.

Het begon met een klein berichtje op 14 december 1973 in de Nieuwe Winterswijksche courant: ‘Woensdag is in Varsseveld een openbare leeszaal en bibliotheek geopend. Het is de tweede in de gemeente Wisch; de andere staat in Terborg. Er is gestart met een bezit van 5000 boeken.’ (bron: delpher.nl) Inmiddels is de bibliotheek verhuisd van de Spoorstraat naar de Borchgraven en bestaat de collectie uit 100.000 boeken. Dat de bibliotheek een huiskamer vol bruis midden in de Varsseveldse samenleving is, blijft onveranderd.

Dit 50-jarig jubileum gaan we uiteraard vieren! Daarom organiseert de Bibliotheek samen met oud-medewerker Johanna Rootmensen en Gerard Bruil van het Historisch Informatie Punt een feestelijke reünie. De inloop van de viering is op zaterdag 9 december tussen 16.00 en 17.00 uur bij de Bibliotheek Varsseveld, Borchgraven 4. Daarna volgt het officiële gedeelte en is er tot 20.00 uur gelegenheid om samen herinneringen op te halen. Heb jij nog een mooie (of minder mooie) herinnering aan de Bibliotheek Varsseveld? Dan is dit bij uitstek het moment om deze te delen! (en als je hem al van tevoren zou willen influisteren via debibliotheek@achterhoeksepoort.nl of aan de balie, zou dat helemaal mooi zijn.) Verder kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje genieten van muziek, een doorlopende presentatie van oude en nieuwe beelden van de bibliotheek en mogelijke ontmoetingen met oud-collega’s of medewerkers. Je bent van harte welkom!