Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

Wat betekent vrijheid voor jou?

Gepubliceerd op: 22 augustus 2023 10:01

Wat betekent vrijheid voor jou? Dat is de titel van een prijsvraag in de Achterhoek, Liemers en de Duitse grensstreek. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen door een verhaal of gedicht te schrijven van maximaal 400 woorden over wat vrijheid voor jou betekent. Een mooie foto of tekening met een korte tekst mag ook.

De meest bijzondere inzendingen krijgen een plaats in een speciale glossy. Daarnaast is er een (geld)prijs voor de inzending die het meest in het oog springt.

De prijsvraag is een initiatief van de gemeenten in de Achterhoek, Liemers en  de Duitse grensstreek. Zij geven gezamenlijk vorm aan het thema Vrijheid van de provincie Gelderland. De bibliotheken werken aan de prijsvraag mee. In onze vestigingen vind je een affiche van de prijsvraag.

Woordwolk

Wat gebeurt er nog meer met de inzendingen? De Achterhoekse theatermaker Theo Soonti├źns is gevraagd een verbindend verhaal over vrijheid te maken. Hij maakt een Woordwolk van de Vrijheid, waaruit nieuwe activiteiten rond vrijheid kunnen voortkomen. Deze Woordwolk van de Vrijheid bestaat uit de 100
meest voorkomende of juist unieke woorden uit de inzendingen voor de prijsvraag.

Geïnspireerd geraakt?

Zet jouw gedachten over vrijheid op papier of maak een foto of tekening met tekstje. Stuur die voor 31 oktober 2023 naar samenvrijheidvieren@aalten.nl