Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

Prikkelarm uur

Gepubliceerd op: 14 augustus 2023 11:47

In september starten de Bibliotheek Gendringen en Terborg met een prikkelarm uur, speciaal voor mensen met bijvoorbeeld een niet-aangeboren hersenletsel, burn-out, autisme of ziekte. Zij hebben daardoor eerder last van prikkels.

Tijdens de prikkelarme uren is het rustiger dan normaal in de bibliotheek. Er zijn minder omgevingsgeluiden, het licht is minder fel en er zijn speciale voorzieningen zoals een ruimte om bij te komen. Sinds mei is er al een prikkelarm uur op dinsdag van 17.30 tot 18.30 uur in de Bibliotheek Varsseveld en op donderdag van 17.30 tot 18.30 uur in de Bibliotheek Ulft. Vanaf 1 september komt er op dinsdag een prikkelarm uur bij in de Bibliotheek Terborg en op vrijdag in de Bibliotheek Gendringen, beiden ook van 17.30 tot 18.30 uur. Het prikkelarme uur in de bibliotheek is een initiatief van de Bibliotheek Achterhoekse Poort in samenwerking met de werkgroep Onbeperkt Meedoen. Meer weten? Kom langs bij de bibliotheek of neem contact op met de werkgroep Onbeperkt Meedoen via info@werkgroeponbeperktmeedoen.nl.