Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

Schmuggeltocht

Gepubliceerd op: 22 augustus 2023 09:06

Smokkelen is van alle tijden. Tot op de dag van vandaag proberen smokkelaars grenswachten te slim af te zijn. 's Nachts via talloze sluiproutes, overdag verborgen in allerlei voorwerpen. Wil je ook ervaren hoe het is om te smokkelen? Doe dan op zondag 10 september mee met de Schmuggeltocht!

De Schmuggeltocht is een unieke fietstocht in het gebied van Emmerich am Rhein, Montferland, Oude-IJsselstreek, Isselburg en Zevenaar, waar iedereen aan kan deelnemen. De deelnemers kunnen kiezen uit twee routes, een oostelijke en een westelijke. Op de oostelijke route is de Bibliotheek Ulft een start- en eindpunt! Beide routes volgen de vroegere smokkelroutes tussen Nederland en Duitsland, waar fietsers onderweg verschillende oude grensovergangen passeren. Daar zullen ze worden gecontroleerd op smokkelwaar door 'douanebeambten'.

Hoe werkt het?

Op zondag 10 september kun je tussen 10.00 en 14.00 uur starten op verschillende locaties. Na betaling van €5,- per volwassen en €2,50 per kind, ontvang je een route, een smokkelpaspoort en smokkelwaar. Aanmelden vooraf is niet nodig. Op alle startlocaties is koffie en thee verkrijgbaar en er zijn elektrische oplaadpunten aanwezig. Tijdens de fietstocht zijn er tot 16.00 uur allerlei activiteiten te beleven tot 16.00 uur. Vanaf 14.00 vindt de Day of Peace bij  Schlösschen Borghees plaats. Het smokkelpaspoort geeft je tevens gratis toegang tot enkele bezienswaardigheden, zoals 't Raethuys en het Stadsmuseum in ’s-Heerenberg, het Rheinmuseum, de molen in Elten en het Heimathaus. Lees hier meer over de smokkeltocht.

Kleurplaat

Kinderen kunnen deze dag hun kleurplaat inleveren en leuke prijzen winnen. Deze kleurplaat is nu op te halen bij de Bibliotheek Ulft (en ook bij het Barghse Huus in ’s-Heerenberg, andere deelnemende bibliotheken en musea en bij de Tourist Info Centra in Emmerich en Elten.)