Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

Taal van je hart

Gepubliceerd op: 1 maart 2023 11:05

Nederland kent veel meertalige gezinnen. In deze gezinnen spreken ze vaak een of meer andere talen dan het Nederlands. Het gaat dan niet alleen om talen als Engels, Duits en Pools, maar ook om streektaal. Hoe zorg je voor leesplezier en meer geletterdheid binnen een meertalig gezin? En hoe kunnen kinderopvang, onderwijs en bibliotheken samenwerken om meertalige ouders te ondersteunen in de leesopvoeding?

Op woensdag 29 maart organiseren de Achterhoekse bibliotheken samen met Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers het symposium ‘De taal van je hart’, een bijeenkomst over het belang van meertalig opvoeden. Werk jij als professional of vrijwilliger met de doelgroep 0-12 jaar? Kom dan naar het Amphion in Doetinchem en laat je inspireren door het programma met keynote speakers en interessante deelsessies. Zo houdt schrijver Marit Törnqvist een warm pleidooi voor het behoud van moedertaal en vertelt Veronique de Tier (projectleider dialectonderzoek) hoe we streektaal als onderdeel van een rijk taalaanbod kunnen zien. Je gaat naar huis met praktische tools en handvatten om invulling te geven aan meertaligheid.

Ik wil me aanmelden!