Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

Boekjes & Babbels

Boekjes & Babbels is een wekelijks voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar. Kom samen met je kind lekker luisteren naar verhalen, zingen en spelen! Daarnaast kun je onder het genot van een kop koffie ervaringen uitwisselen met andere (groot)ouders en advies vragen over voorlezen en geschikt leesmateriaal.

Voorlezen is belangrijk voor de taal- en spraakontwikkeling van elk kind, voorlezen prikkelt de fantasie, en voorlezen is leuk! Tijdens Boekjes & Babbels krijg je tips over voorlezen en is er de mogelijkheid om samen met je kind boekjes uit te zoeken voor thuis en hier advies over de vragen. Ook is het een leuke gelegenheid om andere (groot)ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken. 

 

Boekjes & Babbels is wekelijks in de vestingen Aalten, Gendringen, Terborg, Varsseveld en Ulft. Daarnaast is het in de even weken in de Bibliotheek Dinxperlo en in de oneven weken bij IKC De Bosmark. De bijeenkomsten worden thematisch ingericht en bij de eerste bijeenkomst in de maand schuift een verpleegkundige van Yunio aan. Er is dan ook gelegenheid om vragen aan haar te stellen.

Boekjes & Babbels is niet voor een kinderopvang (KOV) bestemd is, gastouders mogen wel aansluiten. KOV-locaties krijgen namelijk al ondersteuning middels collecties en -indien VVE locatie - de speelschakel (soort Boekjes & Babbels) op locatie. Gastouders krijgen geen ondersteuning in welke vorm dan ook, in ieder geval niet gesubsidieerd.

Bibliotheek Aalten Vrijdag Van 09.00 tot 10.00 uur
Bibliotheek Terborg Vrijdag Van 09.00 tot 10.00 uur
Bibliotheek Ulft Woensdag Van 10.15 tot 11.15 uur
Bibliotheek Varsseveld Woensdag Van 09.00 tot 10.00 uur
Bibliotheek Gendringen Donderdag Van 09.00 tot 10.00 uur
Bibliotheek Dinxperlo (even weken) Woensdag Van 09.00 tot 10.00 uur
IKC De Bosmark, Dinxperlo (oneven weken) Woensdag Van 09.00 tot 10.00 uur

Bekijk hier de activiteitenkalender met de actuele data.

Omdat de Boekjes & Babbels in Ulft heel drukbezocht is, wordt deze bijeenkomst gesplitst in twee delen: In de even weken zijn de bijeenkomsten voor de allerkleinsten van 0 t/m 1 jaar en in de oneven weken is Boekjes & Babbels voor kinderen van 2 t/m 3 jaar. Het is de bedoeling dat jullie één van deze twee bijeenkomsten bijwonen, niet allebei. Dus broertjes of zusjes van een andere leeftijd mogen nog steeds gewoon mee!

Hoe ziet een Boekjes & Babbels bijeenkomst eruit?