(Voor)leesvrijwilliger

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom organiseren we wekelijkse voorlees(half)uurtjes in de Bibliotheek Terborg, Dinxperlo en Gendringen met de hulp van een (voor)leesvrijwilliger.

Als (voor)lees vrijwilliger laat je kinderen met je heldere voorleesstem genieten van de mooiste verhalen! Je ziet het belang van voorlezen en wil dit ook uitdragen. Je heb een goede beheersing van de Nederlandse taal en vindt het leuk om wekelijks een uurtje voor te lezen in de bibliotheek. Uiteraard heb je affiniteit met kinderen en kinderboeken.

Wat verwachten we?

Je voelt je verbonden met de rol van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Daarnaast ben je bereid om wekelijks een uurtje te komen voorlezen. Onze samenwerking is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We leggen onze afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst en werken met een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden we?

Voordat je begint als (voor)leesvrijwilliger, volg je een workshop Interactief voorlezen. Je ontvangt ook regelmatig voorlees- en boekentips. Daarnaast krijg je een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek aangeboden. Jaarlijks wordt er een gezellige inspiratiebijeenkomst georganiseerd waarin je mede-vrijwilligers ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen. En bovenal bieden we uitdagend en zingevend vrijwilligerswerk in een plezierige werkomgeving!

Enthousiast?

Vul dan het aanmeldformulier in. Vervolgens neemt onze vrijwilligerscoördinator Mirjam Langelaar contact met je op. Heb je nog vragen? Bel haar dan op 088 – 0062929 of stuur een e-mail naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl