Digitaal lezen en leren

Heb je een vraag over e-books, luisterboeken of digitale bronnen? Vind hier je antwoord.


E-books en luisterboeken

Kan ik e-books en luisterboeken lenen met mijn abonnement?

Als lid van de Bibliotheek mag je gratis e-books en luisterboeken lenen.

Heb je een jeugdabonnement? Dan leen je gratis jeugd e-books.

Heb je een abonnement voor 18 tot 25 jaar of een Budget abonnement? Dan leen je maximaal 6 e-books en 6 luisterboeken per jaar.

Heb je een Comfort of een Top abonnement? Dan leen je onbeperkt e-books en luisterboeken, met een maximum van 10 gelijkertijd.

Hoe werkt het?

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 30.000 e-books. Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of po√ęzie, er is ruime keuze uit verschillende genres.

  • Leen tot 10 e-books tegelijk via de website van de online Bibliotheek.
  • Lees op je smartphone, e-reader, pc of laptop.
  • E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan.

Ben je lid van de Bibliotheek en wil je e-books lenen? Log dan in met je lenersnummers en wachtwoord. Je krijgt een link ter bevestiging in je mailbox.

Wil je meer weten? Lees dan hier verder of bekijk de vragen en antwoorden over de online Bibliotheek.

Waar kan ik terecht met mijn vraag?

Hulp nodig bij het lenen of lezen van e-books? Bekijk dan de vragen en antwoorden op de website van de online Bibliotheek. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met ons Servicebureau via 088-0062929.


Digitale bronnen

Welke digitale bronnen kan ik raadplegen bij de Bibliotheek?

In de bibliotheek heb je toegang tot een groot aantal verschillende digitale bronnen zoals de Consumentenbond, de Uittrekselbank en Theorie.nl. Je kunt deze gratis in de bibliotheek gebruiken. Voor bibliotheekleden zijn de meeste databanken ook gratis vanuit huis te gebruiken. Lees hier meer over de digitale bronnen.

Kan ik digitale bronnen ook thuis raadplegen?

Voor bibliotheekleden zijn Literom, Uittrekselbank, Theorie rijbewijs en Pressreader gratis vanuit huis te gebruiken. Voor digitale bronnen voor kinderen kun je vanuit huis inloggen op De Voorleeshoek, Bereslim en Junior Einstein. Bekijk het complete overzicht van de digitale bronnen en log meteen in met je pasnummer en het wachtwoord van je lenerspas.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op