Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

Nieuwsoverzicht

Resultaat 21 - 30 (van 53)

 • Herinneringen om nooit te vergeten! Bekijk details

  2 december 2021

  Begin vorig jaar heeft de Bibliotheek Achterhoekse Poort samen met Stadbibliothek Bocholt een schrijfcursus georganiseerd waarin cursisten hun herinneringen aan de oorlog op papier zetten. Dit resulteerde in een mooi boekwerk vol verhalen om nooit te vergeten! De verhalenbundel is nu verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort.

 • We hebben de kwaliteit op orde! Bekijk details

  15 november 2021

  De Bibliotheek Achterhoekse Poort heeft op 15 november 2021 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

 • Verruiming openingstijden Aalten Bekijk details

  4 oktober 2021

  Van 4 oktober tot en met 31 december 2021 is de Bibliotheek Aalten ook geopend op dinsdag- woensdag- en de vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Het betreft een pilot die met steun van de gemeente Aalten mogelijk is gemaakt. De Bibliotheek sluit daarmee beter aan bij de openingstijden van de winkels. Op zaterdag is de Bibliotheek open van 11.00 tot 13.00 uur.

 • Nieuwe richtlijnen Bekijk details

  25 september 2021

  Per 25 september zijn er nieuwe richtlijnen van kracht. Als doorstroomlocatie maken we geen gebruik van een coronatoegangsbewijs (CTB) of registratie. We hanteren geen maximum aantal bezoekers en er is geen gezondheidscheck meer. Wel vragen we bezoekers vóór binnenkomst de handen te desinfecteren en bij klachten thuis te blijven. De 1,5 meter-regel is vervallen maar blijf afstand houden van elkaar. We zien je graag in de bibliotheek!

 • Start Boekjes & Babbels Bekijk details

  22 september 2021

  Boekjes & Babbels is een wekelijks voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar. Kom samen met je kind lekker luisteren naar verhalen, zingen en spelen en wissel onder het genot van een kop koffie ervaringen uit met andere (groot)ouders! Boekjes & Babbels komt in de plaats van de Boekenpret koffie-uurtjes en het Mama Café

 • De Voorleeshond Bekijk details

  21 september 2021

  Voorlezen terwijl een hond aandachtig naast je ligt te luisteren, zonder een oordeel te vellen. Hoe fijn is dat?! Je kunt op je eigen tempo lezen, zonder dat je het gevoel hebt dat er iemand druk op je legt. Vanaf nu kan het weer! De voorleessessies zijn eens in de twee weken op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.15 uur afwisselend in de Bibliotheek Aalten, Terborg, Ulft en Varsseveld. Een voorleessessie duurt ongeveer 15 minuten.

 • Dansen in de Achterhoek Bekijk details

  9 september 2021

  De Bibliotheek Achterhoekse Poort brengt samen met de gemeente Aalten, muzikanten en kunstenaars een ode aan de mooiste uithoek van de Nederland met het lied ‘Hier In De Achterhoek’. Het nieuwe volkslied staat voor de nuchtere Achterhoeker, maar wel eentje die met de duim omhoog leeft. De Bibliotheek daagt je uit om mee te doen aan de Dans Challenge op het refrein van dit lied!

 • Stem mee! Bekijk details

  9 september 2021

  Tijdens de officiële opening van de nieuwe Bibliotheek Aalten is het lied 'Hier In De Achterhoek', samen met de bijbehorende videoclip vol bijzondere Achterhoekers, in première gegaan. Net zoals het lied, is ook de Bibliotheek voor en door de Achterhoekers. Een passage uit 'Hier In De Achterhoek' komt dan ook op de gevel van de nieuwe bibliotheek aan de Lage Blik 28 in Aalten te staan. Welke passage vind jij dat dat moet zijn?

 • Opening nieuwe Bibliotheek Aalten Bekijk details

  11 augustus 2021

  Op donderdag 9 september wordt de nieuwe Bibliotheek Aalten aan de Lage Blik 28 officieel geopend. Daarna is het twee weken lang feest!

 • BoekStartdag Bekijk details

  9 juni 2021

  Op zaterdag 19 juni is de landelijke BoekStartdag! De Bibliotheek Achterhoekse Poort organiseert op deze dag een speurtocht voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Ga je ook mee met de Boekenbeer op zoek naar de voorleestent?

Paginanavigatie