Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

Nieuwsoverzicht

Resultaat 11 - 20 (van 53)

 • Bijzonder uurwerk in Aalten Bekijk details

  14 februari 2023

  Sinds dinsdag 14 februari is de Bibliotheek Aalten een bijzonder uurwerk rijker. Hans Onstenk van Marga Klompé zette de klok samen met Joyce Holthausen, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Achterhoekse Poort, in werking.

 • Laat je stem horen! Bekijk details

  16 januari 2023

  Woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Staten Verkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen organiseren Rijnbrink, Rozet en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 9 maart een lijsttrekkersdebat, samen met Omroep Gelderland, RTV Connect en andere lokale omroepen. Jij kunt hier een bijdrage aan leveren.

 • Week van de Lieve Briefjes Bekijk details

  9 januari 2023

  Van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 januari 2023 is het de Week van de Lieve Briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. De speciaal voor deze week ontwikkelde ansichtkaartjes (Lieve Briefjes), zijn af te halen bij onze bibliotheken!

 • Koffie met... Bekijk details

  1 september 2022

  De Week van Lezen en Schrijven vindt plaats van 8 tot en met 15 september 2022. Tijdens deze week vraagt de Bibliotheek extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

 • Geef-en-Neem box in Gendringen Bekijk details

  8 augustus 2022

  Sinds kort kunnen meiden en vrouwen die het nodig hebben, gratis en discreet verzorgingsproducten halen bij de Geef-en-Neem box in de Bibliotheek Gendringen. Dit initiatief is mogelijk gemaakt samen met Stichting Gendringen Leefbaar en de groep Gendringen voor Gendringen.

 • Taalhuis bekroond met certificaat Bekijk details

  23 juni 2022

  Het Taalhuis Achterhoek heeft onlangs het officiële kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

 • Een walvisvin voor Oekraïne Bekijk details

  11 mei 2022

  Momenteel verblijven er twee walvissen in de Bocholter Aa, te herkennen aan hun duidelijk zichtbare staartvinnen aan de oever. Het zijn rondreizen kunstwerken van Willi Landsknecht die daar tot 2 juni staan. De kunstenaar heeft ook een beeldhouwwerk van deze vinnen op schaal gemaakt en deze is vanaf 16 mei te zien (en te koop!) in de Bibliotheek Dinxperlo.

 • Het perfecte plaatje Bekijk details

  14 maart 2022

  Meedoen aan 'Het perfecte plaatje', ook wel bekend als populair televisieprogramma waarin BN'ers aan de hand van opdrachten de mooiste foto's proberen te schieten, is nu ook weggelegd voor de inwoners van Aalten!

 • Verruiming openingstijden Aalten verlengd Bekijk details

  11 maart 2022

  Goed nieuws: de verruimde openingstijden van de Bibliotheek Aalten zijn verlengd!

 • Science Centre Terborg Bekijk details

  1 februari 2022

  Wil je weten hoe geluid werkt? Of wat jouw reactiesnelheid is? Dat kun je nu tijdens openingstijden komen ontdekken in de Bibliotheek Terborg!

Paginanavigatie