Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie, van 13 juli t/m 25 augustus, zijn onze openingstijden iets anders dan normaal. Wat er precies anders is, zie je hier.

Nieuwsoverzicht

Resultaat 41 - 50 (van 53)

 • Heel Dinxperlo bakt Bekijk details

  15 november 2019

  In het kader van de landelijke Kookboekenweek heeft Estinea in samenwerking met de Bibliotheek een nieuw kookboek uitgebracht met het thema 'Heel Dinxperlo bakt'. Het kookboek is gevuld met de lekkerste zoete en hartige recepten voor heerlijke taarten. Deze ochtend heeft de burgemeester het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Zijn recept staat ook in het boek!

 • Je bent een schat! Bekijk details

  15 oktober 2019

  Je bent voor ons niet alleen goud waard, maar ook een schat aan informatie en ideeën. We willen dan ook graag van jou horen wat je van de Bibliotheek vindt. Want onze bieb is jouw bieb en we vinden het belangrijk dat jij je er thuis voelt. Tegelijkertijd willen we jou graag laten zien wat we als bibliotheek allemaal te bieden hebben.

 • Uitbreiding samenwerking Bekijk details

  1 april 2019

  De Bibliotheek Achterhoekse Poort en Estinea breiden de samenwerking uit! Vanaf 1 april 2019 gaan cliënten van Estinea, iedere maandag tot en met donderdag, een uitdagend middagprogramma volgen in de Bibliotheek Varsseveld, met een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning. Deze samenwerking betekent tevens dat de openingstijden van de Bibliotheek Varsseveld worden verlengd.

 • Kunt u dit lezen? Bekijk details

  19 november 2018

  Niet alle mensen in gemeente Oude IJsselstreek kunnen goed genoeg gebruik maken van de computer of zijn voldoende taalvaardig. Mensen vinden het vaak moeilijk en lastig om aan te geven dat ze moeite hebben met de computer of met goed lezen en schrijven. Om het aanbod op het gebied van deze vaardigheden onder de aandacht te brengen en het bespreekbaar te maken, organiseren de gemeente Oude IJsselstreek en de Bibliotheek Achterhoekse Poort in de periode van 26 november tot 2 december 2018 samen de...

 • Samenwerking met Isala Bekijk details

  19 september 2018

  Op woensdag 19 september 2018 hebben de Bibliotheek Achterhoekse Poort en het Almende College een intentieverklaring getekend voor een samenwerking van minimaal 5 jaar.

 • Voorleestent op de Zwarte Cross Bekijk details

  19 juli 2018

  Voor het zevende achtereenvolgende jaar was de Bibliotheek aanwezig op het Zwarte Cross-festival in Lichtenvoorde. Jaarlijks lezen medewerkers van de Bibliotheek, beter bekend als 'Tante Rikies voorleesteam', voor in het Blagenparadijs, het deel van de Zwarte Cross dat exclusief bedoeld is voor kinderen (en ouders). Ruim 2000 bezoekers telde de voorleestent dit jaar.

 • Samenwerking met Estinea Bekijk details

  13 februari 2018

  Met de officiële ondertekening van de overeenkomst is op dinsdag 13 februari 2018 de samenwerking tussen de Bibliotheek Achterhoekse Poort en Estinea bekrachtigd.

 • Picknicktafel Dinxperlo Bekijk details

  6 oktober 2017

  In de Bibliotheek Dinxperlo werken mensen met een verstandelijke beperking in de dienstverlening mee. Dit project is in 2016 gestart. Bij Workmate Company worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, diverse mooie kwalitatieve producten gemaakt. Zo is er een prachtige samenwerking tot stand gekomen tussen de Bibliotheek en de Workmate Company.

 • Expositie It' scoot to be here Bekijk details

  1 september 2017

  Van 8 september t/m 8 oktober 2017 is in de Bibliotheek Aalten de expositie te bewonderen die de avonturen toont die jong en oud samen beleefd hebben tijdens het project 'It' scoot to be here'.

 • Afscheid Eric van der Wal Bekijk details

  30 september 2016

  Eric van der Wal heeft afscheid genomen als directeur bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort.

Paginanavigatie