Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 53)

 • Een inlogaccount voor alle bibliotheekdiensten Bekijk details

  11 maart 2024

  Goed nieuws! De openbare bibliotheken gaan gezamenlijk een nieuw inlogsysteem gebruiken. Vanaf 13 maart kun je met één inlogaccount voor alle bibliotheekdiensten inloggen. Of je nou bij ons een boek wil reserveren of bijvoorbeeld bij de online Bibliotheek een e-book wil lenen.

 • Jubileum Bibliotheek Varsseveld Bekijk details

  17 november 2023

  De Bibliotheek Varsseveld bestaat binnenkort 50 jaar en viert dit op zaterdag 9 december. Iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt is van harte uitgenodigd om hierop te komen proosten.

 • Gelders debat Bekijk details

  14 november 2023

  Op woensdag 22 november 2023 is de verkiezing voor De Tweede Kamer. Dit is het moment voor alle stemgerechtigde Nederlanders om hun stem te laten horen over de toekomst van Nederland. Ben je benieuwd naar wat de kandidaten uit onze eigen provincie voor jou in Den Haag kunnen betekenen? Dan mag je het Gelders debat Tweede Kamerverkiezingen op donderdag 16 november niet missen!

 • Laat je stem horen! Bekijk details

  23 oktober 2023

  Woensdag 22 november 2023 zijn de Landelijke Verkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen organiseren Rijnbrink, Rozet, Omroep Gelderland, RTV Connect en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 16 november een debat. Jij kunt hier een bijdrage aan leveren.

 • Onthulling geveltekst Bekijk details

  23 augustus 2023

  Op vrijdag 8 september wordt de langverwachte tekstregel uit het lied Hier In De Achterhoek op de muur van de Bibliotheek Aalten onthuld. Een bijzonder moment want dan is ook bekend op welke regel de meeste stemmen zijn gevallen.

 • Wat betekent vrijheid voor jou? Bekijk details

  22 augustus 2023

  Wat betekent vrijheid voor jou? Dat is de titel van een prijsvraag in de Achterhoek, Liemers en de Duitse grensstreek. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen door een verhaal of gedicht te schrijven van maximaal 400 woorden over wat vrijheid voor jou betekent. Een mooie foto of tekening met een korte tekst mag ook.

 • Schmuggeltocht Bekijk details

  22 augustus 2023

  Smokkelen is van alle tijden. Tot op de dag van vandaag proberen smokkelaars grenswachten te slim af te zijn. 's Nachts via talloze sluiproutes, overdag verborgen in allerlei voorwerpen. Wil je ook ervaren hoe het is om te smokkelen? Doe dan op zondag 10 september mee met de Schmuggeltocht!

 • Prikkelarm uur Bekijk details

  14 augustus 2023

  In september starten de Bibliotheek Gendringen en Terborg met een prikkelarm uur, speciaal voor mensen met bijvoorbeeld een niet-aangeboren hersenletsel, burn-out, autisme of ziekte. Zij hebben daardoor eerder last van prikkels.

 • Prikkelarm uur Bekijk details

  18 april 2023

  De bibliotheken in Varsseveld en Ulft starten in mei met een prikkelarm uur, speciaal voor mensen met bijvoorbeeld een niet-aangeboren hersenletsel, burn-out, autisme of ziekte. Zij hebben daardoor eerder last van prikkels.

 • Taal van je hart Bekijk details

  1 maart 2023

  Nederland kent veel meertalige gezinnen. In deze gezinnen spreken ze vaak een of meer andere talen dan het Nederlands. Het gaat dan niet alleen om talen als Engels, Duits en Pools, maar ook om streektaal. Hoe zorg je voor leesplezier en meer geletterdheid binnen een meertalig gezin? En hoe kunnen kinderopvang, onderwijs en bibliotheken samenwerken om meertalige ouders te ondersteunen in de leesopvoeding?

Paginanavigatie